مطالعهای از دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی وین نشان داد که افسردگی، زوال عقل و اختلالات ذهنی اغلب با کمبود ویتامین B مرتبط هستند. راجاپرابهاکاران راجارتینام، روانپزشک و نویسنده اصلی این مطالعه، میگوید: «کمبود ویتامین B ۱۲ به عنوان یک علت مشکلات شناختی اثری بسیار بیشتر از آن چیزی دارد که ما فکر میکنیم، به ویژه در میان سالمندانی که تنها زندگی میکنند و به درستی غذا نمیخورند.»
اخبار مشابه
در این قسمت میتوانید اخبار مشابه به این خبر را مشاهده
نمایید.
بسیاری از عادات غلط زندگی و یا برخی شرایط پزشکی در ابتلا به یبوست تاثیرگذارند؛ از قبیل عدم نوشیدن مایعات کافی، عدم ورزش، استرس بیش از حد، انسداد روده، بیماری روده مانند سندرم روده تحریک پذیر، سرطان کولون، سرطان رکتوم و ...، اما چگونه میتوان این مشکل رایج گوارشی را برطرف کرد.
در این میان ویتامین های محلول در چربی تنها ویتامین هایی نیستند که باید نگران مصرف بی رویه آنها باشیم. دوز اضافی بیشتر ویتامین های محلول در آب طی فرآیند دفع از بدن خارج می شود، اما همچنان این ترکیبات نیز می توانند باعث مشکلات گوارشی شوند و در عین حال با داروهای مصرفی بیمار ایجاد تداخل کنند.
گاهی بدن انسان بنا به دلایل مختلف نمیتواند مواد مغزی را با تغذیه جذب کند، در این شرایط برای پیشگیری از بروز بیماریها و ضعف سیستم ایمنی بدن مصرف برخی مکملها یا ویتامینها توصیه میشود.
گاهی بدن انسان بنا به دلایل مختلف نمیتواند مواد مغزی را با تغذیه جذب کند، در این شرایط برای پیشگیری از بروز بیماریها و ضعف سیستم ایمنی بدن مصرف برخی مکملها یا ویتامینها توصیه میشود.
برخی از ویتامینها و مواد معدنی به تولید رنگدانه (ملانین) در فولیکولهای مو کمک میکنند. لذا به منظور حفظ رنگ طبیعی موها باید به میزان کافی از این مواد مغذی مصرف کنید.
ویتامین D محلول در چربی است، به این معنی که در آب حل نمیشود، بنابراین برای اطمینان از جذب شدن این ویتامین، باید آن را با غذاهای پرچرب مصرف کنید. مهم است که ویتامین D را در برنامه روزانه خود، در کنار صبحانه یا شاید میان وعده قبل از خواب بگنجانید (تا زمانی که در خواب شما اختلال ایجاد نکند.)
به گفته دانشکده پزشکی هاروارد برخی از خطرات سلامتی مرتبط با دوزهای بالای برخی ویتامینها و مواد معدنی وجود دارد. به عنوان مثال، ویتامین A بیش از حد (به عنوان بتاکاروتن) با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری مرتبط است.
مصرف بیش از حد آهن در زنان باردار سبب مشکلاتی همچون تولد نوزاد با وزن پایین، تولد نوزاد نارس و رشد ناقص جنین شود. میزان مصرف مکمل آهن به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، ۲۰ میلی گرم است و مصرف بیش از حد آن سبب درد شکم، استفراغ، تند شدن نفس و حتی کما میشود.
مصرف منظم میوه در رژیم غذایی به شما کمک میکند تا ویتامینها و مواد معدنی ضروری، آنتیاکسیدانها و فیبر مورد نیاز بدن را دریافت کنید. خطر حملات قلبی، سکته مغزی و سرطان در افرادی که بیشتر میوه میخورند، کمتر است. همچنین یک مطالعه استرالیایی در سال ۲۰۲۱ نشان داد آمار ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که حداقل دو وعده میوه در روز مصرف میکنند، ۳۶ درصد پایینتر است.
مشیری یادآور شد: اگرچه ویتامینهای گروه "ب" احساس خوبی از نظر رفع خستگی و راحتی اعصاب ایجاد میکند و نتیجه مصرف آن خوشایند است، ولی باید ابتدا مطمئن شد که بدن به آن نیاز دارد یا خیر، چون مازاد بر نیاز این ویتامین از طریق کلیهها دفع خواهد شد در غیر اینصورت نباید بطور مکرر آمپول "نوروبیون" تزریق کنیم.
توت سفید، توت قرمز، شاهتوت، توت فرنگی و زغال اخته خانواده توتها را تشکیل میدهند. توتها را به عنوان نیروگاههای مغذی کم کالری میشناسند. به عنوان مثال یک فنجان زغال اخته تنها ۴۰ کالری دارد، اما سرشار از ویتامین C و ویتامین K و منگنز میباشد؛ و یا توت فرنگی نیز به عنوان یک منبع کم کالری و سرشار از فیبر و انواع ویتامینها و منگنز میباشد و به دلیل داشتن آنتی اکسیدانها خاصیت ضد سرطانی دارد. علاوه بر این، خوردن انواع توتها به کاهش سطح کلسترول خون، کاهش فشار خون و کاهش التهاب کمک میکند و برای افرادی که اضافه وزن دارند، بسیار مفید است.
ویتامینهای خانواده B در حفظ سلامت روان نقش دارند. به این دلیل که بهطور مستقیم روی عملکرد سیستم عصبی تاثیر دارند. این تاثیر ناشی از کنترل و انتقال پیامهای عصبی است؛ به همین دلیل کمبود آن میتواند زمینهساز بروز اختلالات مختلف عصبی – روانی باشد.
هویج به اشکال مختلفی در میان خانوادهها مصرف میشود که در این قسمت در مورد هویج پخته صحبت میکنیم. هویج همچون گوجه فرنگی اگر پخته شود میزان جذب بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) و سایر ریزمغذیها و آنتی اکسیدان هایش که خواص ضدسرطانی قوی دارند افزایش مییابد و اگر این سبزی را به همراه اندکی روغن، بخارپز یا آب پز کنید میزان جذب ویتامینهای محلول در چربی آن، بیشتر هم میشود.
سبزیجات جزء سالمترین خوراکیها هستند که بهدلیل ویتامینها و فیبر فراوان توصیه میشود در رژیم غذایی گنجانده شود. بسیاری از سبزیجات این ویژگی را دارند که میتوان بهشکل خام و پخته مصرف کرد. گرچه طبخ بعضی سبزیجات ارزش تغذیهای آنها را افزایش میدهد در مورد بعضی دیگر بهتر است خام مصرف شوند.
مصرف بیش از حد بیوتین میتواند در جذب سایر ویتامینهای گروه ب اختلال ایجاد کند. به همین دلیل به افرادی که دچار ریزش مو هستند، توصیه میشود بیشتر از ۱۲۰۰ میکروگرم در روز، بیوتین مصرف نکنند.
علائمی مانند مشکلات خواب، عضلات منقبض و انرژی کم همه نشانههایی است که افراد به کمبود برخی ویتامینها دچار هستند و باید مکمل منیزیم مصرف کنند. بسیاری از ما احتمالا تا حدودی کمبود منیزیم داریم. پیشبینی میشود در کشورهای توسعهیافته بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از جمعیت با کمبود خفیف منیزیم مواجه باشند.
گرچه خوردن اسفناج چه به صورت خام و چه پخته، ویتامینها و موامعدنی بسیاری را به بدنتان میرساند، اما کارشناسان توصیه میکنند آن را به شکل پخته مصرف کنید تا بیش از پیش از خواص آن بهرهمند شوید. باتوجه به این توصیه، میخواهیم برویم سراغ چند غذا بر پایه اسفناج که هم بتواند سلامت شما را تضمین کند و هم بتواند به سفره هایتان تنوع بیشتری ببخشد. راستی یادتان باشد که برای پخت غذاهایی که اسفناج دارند، حتما اسفناج تازه تهیه کنید تا خواص آن به خوبی حفظ شود.
برخی از ویتامینها و مواد معدنی به تولید رنگدانه (ملانین) در فولیکولهای مو کمک میکنند؛ لذا به منظور حفظ رنگ طبیعی موها باید به میزان کافی از این مواد مغذی مصرف کنید.
برخلاف ویتامینهای محلول در آب، ویتامینهای محلول در چربی برای جذب مناسب به چربی نیاز دارند. بنابراین، به طور کلی توصیه میشود که ترکیبات محلول در چربی را همراه با وعده غذایی حاوی چربی مصرف کنید.
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف برخی ویتامین ها در صورت مصرف بیش از حد برای بدن نیز عوارضی ایجاد می کنند که از جمله آنها ویتامین D و کلسیم ها هستند به گونه ای که مصرف ویتامین D در صورت مصرف بیش از حد مشکلات عروقی و مصرف بیش از حد کلسیم نیز در کلیه ها رسوب ایجاد می کند و سنگ کلیه تشکیل می شود.
سبزیجات منبع غنی انواع ویتامینها هستند و باید روزانه آنها را مصرف کرد، اما روزانه چقدر از گروه سبزیجات در رژیم غذایی خود بگنجانیم و چگونه آنها را مصرف کنیم؟
رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی با اشاره به کاهش جذب برخی ویتامینها در دوران سالمندی گفت: جذب ویتامین D و کلسیم با افزایش سن کاهش مییابد؛ بنابراین نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (مانند شیر و لبنیات) و ویتامین D افزایش مییابد و توصیه میشود، سالمندان مکمل ویتامین D و کلسیم مصرف کنند.
مصرف مکملها و ویتامینهای داروخانهای در سالهای اخیر بسیار رواج یافته تا آنجا که قرص، شربت، کپسول و حتی آمپولهای حاوی انواع ویتامین به یکی از محصولات متنوع موجود در داروخانهها تبدیل شده است.
بر اساس دستورالعملهای بهروز شده توسط گروه ویژه خدمات پیشگیرانه آمریکا (USPSTF) بعید به نظر میآید مکملهای ویتامین و مواد معدنی در برابر سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا مرگ ناشی از آنها جلوگیری کنند.
تمامی حقوق این سایت متعلق به آیلوک میباشد. سایت مپ