مواد معدنی موجود در دانه نخود هنگام جوانه زدن به میزان حداقل پنجبرابر افزایش مییابد. جوانه نخود سرشار از پروتئین است. از فواید درمانی این جوانه انرژیبخش میتوان به ضدعفونیکنندگی، محرک ادرار، مفید برای معده و کرمزدا بودن آن اشاره کرد. از طرف دیگر نخود هنگام جوانه زدن نرمتر و قابل هضمتراست. جوانه نخود را میتوان به صورت خام یا بخارپز استفاده کرد. برای بخارپز کردن نباید مدت پخت بیش از ۱۵ دقیقه باشد.
اخبار مشابه
در این قسمت میتوانید اخبار مشابه به این خبر را مشاهده
نمایید.
دارچین از پوست درخت دارچین تهیه میشود و از دیرباز هم به عنوان ادویه و هم به عنوان دارویی سنتی استفاده شده است.
پژوهشگران ایالات متحده و مکزیک دریافتهاند که مصرف پکان، میتواند به شکلی موفقیتآمیز، اثرات منفی رژیم غذایی پرچرب را کاهش دهد.
میوه انجیر تعرق آور، ادرارآور، تب بر، ضد یبوست و تقویت کننده بوده است و برای افرادی که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند و نیز بیمارانی که دوران نقاهت را میگذارانند بسیار مفید است. انجیر تقویت کننده دستگاه گوارش بوده و سوء هاضمه را درمان میکند.
زرده تخم مرغ یکی از معدود خوراکیهایی است که در صورت هضم کامل در فرد سالم تبدیل به خون مفید و معتدل میشود بدون این که تغییری در گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن بدهد، البته به شرطی که بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود.
پیاز دارای مواد مغذی متراکم است، به این معنی که کالری کمی دارد، اما سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. یک پیاز متوسط فقط ۴۴ کالری دارد، اما دوز قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر را ارائه میدهد. این سبزی به ویژه سرشار از ویتامین C است، یک ماده مغذی که در تنظیم سلامت ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد.
هل، ادویه نواحی گرمسیری است که عطر و طعم دلچسبی به غذاها میدهد. اما علاوه بر اینکه چاشنی عالی است، خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد که اهمیت گنجاندن آن در رژیم غذایی را میرساند. پس از این به بعد، حداقل در چای تان هل بریزید.
سماق یکی از بینظیرترین ترکیبات آنتیاکسیدانی است که خواص ضدالتهابی، ضدسرطانی و ضدپیری دارد و به همین دلیل به روند بهبود و حتی پیشگیری از سرطان سینه و التهاب مثانه و مفاصل کمک میکند.
خاکشیر و تخمشربتی علاوه بر اینکه ضد عطش هستند، خواص ضد انگلی دارند و منبع خوبی برای فیبر، امگا ۳ و آنتی اکسیدان محسوب میشوند.
چای میخک سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. آنها این کار را از طریق مبارزه با رادیکالهای آزاد در سلولهای بدن و در نتیجه کاهش و جلوگیری از آسیبهای ناشی از اکسیداسیون انجام میدهند.
سرکه سیب طبیعی افزونبر داشتن آنتیبیوتیکهای طبیعی پس از تخمیر دارای اسید آمینههای بیولوژیک میشود و به همین دلیل از گذشته به عنوان یک چاشنی غذایی و همچنین مادهای برای سلامتی و درمان مورد استفاده قرار میگرفته است.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، البته در برخی افراد، مصرف زیاد جوی دوسر میتواند به گاز، نفخ شکم و درد منجر شود.
آنتیاکسیدان، ترکیبات پلی فنولیک و ویتامین C فراوان موجود در سیب باعث خنثیکردن رادیکالهای آزاد (free radicals) در بدن میشود که از عوامل اصلی ایجاد سرطان و پیری به شمار میآیند؛ بنابراین، میتوان گفت سیب ضد سرطان است.
دانشمندان معتقدند که مصرف گوجهفرنگی و درنتیجه دریافت آنتیاکسیدان لیکوپن، علاوه بر پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی، دارای خواص دیگری نیز برای انسان است.
کدو سبز یکی از کمخوراکیترین مواد غذایی در جهان است که باید به آن توجه بیشتری شود و استفاده بیشتری از آن کرد. کدو سبز، سرشار از کاروتنوئیدها، لوتئین و ایزومر زیگزانتین آن است. (در ۱۰۰ گرم - ۴/۳۵ درصد از ارزش روزانه زیگزانتین بدن را تأمین میکند.) این مواد قادر به جمع شدن در بافتهای چشم هستند و از بینایی محافظت میکنند.
چای به ویژه چای سیاه و چای سبز خواص شگفتآوری برای سلامتی دارند و غیر از نوشیدن کاربردهای دیگری هم دارند که در این مطلب با آنها آشنا میشوید.
چای ماسالا از ارزش غذایی زیادی برخوردار است. کالری آن پایین است و در عین حال بدون شکر و چربی میتواند به کاهش وزن کمک کند.
مطالعات جدید نشان داده اند که عصاره زیزیفورا دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی در شرایط آزمایشگاهی است. به گفته برخی از محققان، تیمول، پولگون و پیپریتن موجود در کاکوتی مسئول فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن هستند.
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول های پروتئین های حیاتی بدن تا میزان ۸/۸ درصد باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت ، مفید تشخیص داده شود.
آفتابگردان دارای خواص ملین و ضد یبوست، ضد عفونی کننده و موثر برای درمان زخم های سطحی، تقویت کننده معده است.
در مناطقی از دنیا مانند ژاپن که مصرف کاهو به طور متداول و معمول در آن وجود دارد، احتمال بروز سرطان معده بسیار کم است. علاوه بر این مشاهدات، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کاهو از بروز انواع سرطانها مانند سرطان دهان، مری و گلو پیشگیری میکند.
عصاره گیاه ریحان و ترکیبات فعال زیستی آن میتوانند تعادل گلوکز را از طریق مهار هضم و جذب کربوهیدراتهای گوارشی و برخی مکانیسمهای دیگر بدون هرگونه خطر سمیت، بهبود بخشند و بدن، بدین طریق، قند خون و بیماری دیابت را کنترل میکند.
خوردن بادام کامل و آسیابشده میتواند رژیم غذایی افراد را بهبود ببخشد و مصرف بیشتری از اسیدهای چرب غیراشباع، فیبر، پتاسیم و سایر مواد مغذی مهم را برای آنها فراهم کند.
نوشیدن آب هویج و زنجبیل برای سلامت پوست مفید است. ویتامین C موجود در این آبمیوه به افزایش تولید کلاژن کمک میکند که این فرآیند برای بهبود جراحات و حفظ استحکام پوست مورد نیاز است. این نوشیدنی همچنین منبعی از ویتامین A محسوب میشود، این آنتی اکسیدان محافظی طبیعی در برابر اشعه مضر خورشید است.
به دلیل خواص ضد التهابی چای سبز مصرف آن باعث کاهش سطح قند خون و کاهش نفوذپذیری روده میشود. مورد دوم یکی از عوامل دخیل در "سندرم روده نشتی" است که بر این مفهوم استوار است که روده بیش از حد نفوذپذیر میتواند سموم یا مواد ناخواسته را وارد جریان خون کند.
تمامی حقوق این سایت متعلق به آیلوک میباشد. سایت مپ