آجیل، لوبیا و غلات کامل، همه منابع عالی از مواد مغذی هستند که میتوانند به بهبود سلامت کلی کمک کنند. بهعنوان مثال، غذاهای سبوسدار، انتخابهای خوبی برای رژیم غذایی مغذی هستند، زیرا فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی را فراهم میکنند. آنها میتوانند به کنترل سطح کلسترول، وزن و فشار خون کمک کنند و خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سایر شرایط را کاهش دهند. بهطور مشابه، آجیل و لوبیا نیز غنی از مواد مغذی هستند و میتوانند به بهبود نتایج کلی سلامت کمک کنند.
اخبار مشابه
در این قسمت میتوانید اخبار مشابه به این خبر را مشاهده
نمایید.
مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C باعث تقویت قوای بینایی، حفظ کیفیت یا به اصطلاح شادابی پوست، جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود که به هرکدام از آنها خواهیم پرداخت.
گردو حاوی انواع مواد مغذی است که ممکن است به بهبود خلق و خوی کمک کند این مواد شامل آلفا-لینولنیک اسید، ویتامین E، فولات، پلیفنولها و ملاتونین است. آلفا لینولنیک اسید چرب ضروری امگا ۳ است و از آن جهت ضروری نامیده میشود که برای رشد و تکامل طبیعی انسان مورد نیاز است. پلیفنولها گروهی از مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان تولید میشوند و ملاتونین نیز یک فرآورده طبیعی است که در گیاهان و جانوران یافت میشود.
مطالعات نشان دادهاند که برخی از گیاهان و ادویهها میتوانند سطح فشار خون را کاهش دهد، بنابراین ممکن است بخواهید این موارد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. توجه کنید که قبل از مصرف هر یک از این گیاهان ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. در این مطلب فهرستی از ۸ گیاه دارویی که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند آورده شده است.
هرچند مصرف پروتئینها برای بدن ضروری است، اما بیتردید انتخاب نوع، میزان و منبع پروتئین مصرفی نکته مهمی است که باید درباره آن اطلاعات دقیقی داشته باشیم. این را هم اضافه کنیم که امروزه یکی از شاخصهای مهم توسعه و پیشرفت در جوامع را میزان مصرف «سرانه» پروتئین میدانند.
مصرف زیاد مواد قندی موجب افزایش وزن میشود که با بالا رفتن سطح قند خون یا پیشدیابت همراه است. به طور معمول، گنجاندن میوه در رژیم غذایی نمیتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. با این حال مصرف بیش از حد توصیه شده از میوهها به این مفهوم است که بدن میزان بیشتری از مواد قندی را دریافت کرده است.
از مصرف غذاهای غنی از اسیدهای چرب اشباع (چربی های جامد) و اسیدهای چرب ترانس باید خودداری شود. توصیه کنونی، بر استفاده از روغن های مایع به جای چربی های اشباع شده و کربوهیدرات های تصفیه شده با هدف کاهش خطر سکته مغزی تأکید دارد.
اگر سوزش معده دارید یا مستعد ابتلا به رفلاکس اسید هستید، بهتر است از خوردن مواد غذایی زیر بپرهیزید یا میزان مصرف آنها را به حداقل برسانید: غذاهای پرچرب مانند سیبزمینی سرخ کرده، سس و گوشت پرچرب، میوهها و سبزیجات اسیدی مثل مرکبات و گوجهفرنگی، شکلات، سیر، پیاز، غذاهای تند، کافئین، نوشابههای گازدار و.
موادغذاییای که باعث افزایش خونسازی میشوند در غلظت خون نقش دارند، برای مثال مصرف انواع گوشتها، مصرف زیاد جگر و مصرف بیش از اندازه چربی نسبت به سایر موادغذایی تاثیر بیشتری در افزایش غلظت خون خواهند داشت.
با استفاده از این روش آزمایش مشخص شد افرادی که فلاوانول مصرف می کنند فشار خون پایین تری دارند و از حافظه بهتری در مقایسه با افرادی که فلاوانول کم تری مصرف می کنند برخوردار هستند.
فخار گفت: در کل همه آلایندههای محیطی و به طور صد درصدی ژنتیک در بروز آلرژی تاثیرگذارند. تاثیر ژنتیک به حدی است که بچههایی که والدین آنها دچار آلرژی غذایی هستند ریسک بروز آلزژیک در آنها بیشتر میشود. هر چه فرد به سمت تغذیه سالم و مصرف سبزیجات، میوه و پروتئین کافی برود و از خوردن فست فود و انواع غذاهایی که افزودنی کمتری دارند بپرهیزد احتمال بروز آلرژی در وی کمتر میشود.
مصرف منظم میوه در رژیم غذایی به شما کمک میکند تا ویتامینها و مواد معدنی ضروری، آنتیاکسیدانها و فیبر مورد نیاز بدن را دریافت کنید. خطر حملات قلبی، سکته مغزی و سرطان در افرادی که بیشتر میوه میخورند، کمتر است. همچنین یک مطالعه استرالیایی در سال ۲۰۲۱ نشان داد آمار ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که حداقل دو وعده میوه در روز مصرف میکنند، ۳۶ درصد پایینتر است.
متخصصان تغذیه مصرف میوه و سبزیجات را به منظور داشتن یک رژیم غذایی سالم توصیه میکنند. به طور مثال یک سیب بزرگ حاوی حدود ۳۴ گرم کربوهیدرات است و یک گوجه فرنگی بزرگ حدود ۷ گرم کربوهیدرات دارد.
در شرایطی که مصرف مواد غذایی خاص پس از تماس با ویروس از ابتلا به بیماری پیشگیری نخواهند کرد، اما دریافت ویتامینها و مواد معدنی مختلف به میزان کافی از رژیم غذایی روزانه عاملی کلیدی در حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن محسوب میشود. سپس، سیستم ایمنی میتواند به خوبی با بیماری مبارزه کرده و به طور بالقوه شدت آن را کاهش داده و روند بهبودی تسریع شود.
برخی از مواد غذایی به هیچ عنوان نباید با نوشابه مصرف شوند چراکه میتوانند شما را قربانی سوءهاضمه یا اختلالات درونی خطرناک کند.
دکتر راسل دو سوزا که این مطالعه کانادایی را رهبری کرد، گفت: علیرغم فواید شناخته شده برای سلامتی، تنها ۱۳ درصد از کاناداییها روزانه حبوبات مصرف میکنند و بیشتر آنان وعده کامل را نمیخورند بنابراین جا دارد که حبوبات رژیمی را در رژیم غذایی خود بگنجانیم و به مزایای بالقوه مدیریت وزن پی ببریم.
اردستان- مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: بیش از ۶۰۰ بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا و اماکن عمومی شهرستان انجام و ۳۷۵ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته طی ایام نوروز جمع آوری شد.
خبرگزاری مهر
.
اجتماعی
. 1402/01/18
لوبیا قرمز جزء کاملترین مواد غذایی به شمار میآید و قرار دادن آن در رژیم غذایی در حفظ و افزایش سلامتی بدن بسیار موثر است.
کربوهیدراتها در انسداد عروق و کانالهای نخاعی تاثیر دارند، کاهش الاسیسیتی رگها معمولا به علت افزایش سن، تجمع تجربی در داخل رگها (بهعلت چاقی و مصرف زیاد چربیهای اشباع مانند دنبه، چربیهای موجود در گوشتهای گوسفند، جگر و...) ایجاد میشود و میتوانند پلاکهایی را با عنوان پلاکهای قلبیوعروقی در داخل عروق ایجاد کرده و فرد را مستعد انسدادهای قلبی کنند.
فصل زمستان سبزیجات مخصوص به خود دارد که مصرف این سبزیجات به دلیل میزان بالای مواد مغذی برای همه افراد از جمله کودکان نیز توصیه میشود.
یک متخصص تغذیه مصرف ماهیهای چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ و پروتئین، روی، منیزیم، سلنیوم، آهن و ید را در کاهش تنگی نفس و اثرات زیان بار ترکیبات التهاب آور مفید دانست.
یکی از مواد غذایی مهمی که به نظر میرسد در کاهش خطر بیماری فشار خون نقش داشته باشد، ماست کم چرب است. براساس مستندات موجود، افرادی که برای مدت طولانی ماست کم چرب مصرف میکنند، فشارخون سیستولی کمتری دارند و خطر پرفشاری خون در آنان کمتر است.
متخصص طب سنتی با اشاره به غذاهای مضر فصل پاییز، گفت: مصرف فست فودها، ادویه تند و تیز، ترشیها، بادمجان، عدس، پنیر شور، رب و سسها، چای پررنگ، شوریها، قهوه، نسکافه، کاکائو غلیظ در پاییز مناسب نیست.
گوشت مرغ فقط حاوی پروتئین نیست بلکه منبع مفید برای تامین زینک نیز به حساب میآید. برای جذب حداکثر مواد مغذی آن، از مرغ بدون پوست استفاده کنید.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با مصرف میزان اندکی از بعضی از انواع مواد غذایی کالری بسیاری به دست میآید که اصطلاحاً میگوییم دانسیته کالری آن زیاد است؛ بالاترین دانسیته کالری غذایی مربوط به چربیهاست؛ هر گرم چربی ۹ کیلو کالری انرژی دارد در صورتی که هر گرم پروتئین یا نشاسته ۴ کیلو کالری انرژی دارد.
علاوه بر چاقی، عادات غذایی ناسالم و کم تحرک بودن عوامل خطرزای دیگر برای ابتلا به دیابت نوع ۲ مصرف زیاد مشروبات الکلی و استعمال دخانیات هستند. اگرچه این عوامل به اندازه چاقی و عادات غذایی ناسالم به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته اند، اما ممکن است عوامل تعیین کننده مهمی در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ باشند.
تمامی حقوق این سایت متعلق به آیلوک میباشد. سایت مپ