با گذشت ۳۱سال از زمان صدور حکم رهبری برای انتصاب اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام، پرسش کلیدی آن است که چرا و چگونه این گرایش کلان، دچار تغییر شد و نهفقط نیروهای بدنه که رهبران جریان چپ نیز کنار گذاشته شدند؟ آیا قابلتصور است چهرههایی، چون موسوی، موسویخوئینیها و عبدالله نوری که زمانی از مقامرهبری حکم داشتند و از نظر ایشان صاحب صلاحیت برای تشخیص مصلحت نظام بودند، امروز در حد نمایندگی مجلس یا خبرگان تاییدصلاحیت شوند؟
اخبار مشابه
در این قسمت میتوانید اخبار مشابه به این خبر را مشاهده
نمایید.
هر فرد و گروهی که مانند خالصسازان نیندیشد یا تفاوتهایی در نگاه به موضوعات داشته باشد به عنوان غیر خودی و در زمره ناخالصان قرار میگیرد و لاجرم باید از اردوگاه مدیریتی کشور و عرصه تصمیمسازیها و سیاستگذاریها دور بماند. در واقع این رویکرد تندروها، حربهای برای حذف رقبا هم محسوب میشود. دستگاههای حاکمیتی کشور هم ذیل نظارت استصوابی به این افراد و جریانات این امکان را داده است که در هر مقطعی از تاریخ معاصر کشور با یک عنوان جدید ولی با محتوای ثابت، رقبای خود را از عرصه خارج سازند.
این شرایط به افزایش موج مهاجرتها دامن خواهد زد و نوعی ناامیدی در فعالان اقتصادی ایجاد میکند. تشدید فشارها بر افرادی که در حوزه فناوریهای نوظهور به خصوص کسب و کارهای آنلاین کار میکنند، برای آینده کشور مخرب است. با این رفتارها و طرز تفکر که به دنبال تصفیه سازمانها و مشاغل است، بسیاری از جوانان از کشور متواری میشوند و فعالیتهای اقتصادی خود را نیز به خارج از کشور منتقل میکنند. این اظهارنظرها، نشانگر شکست سیاستهای مقابله با مطالبات نسل جوان است.
حالا جریان خالصسازی به طیف بعدی جریان راست یعنی شورای ائتلاف (به رهبری قالیباف و حدادعادل) رسیده و به همین جهت، آنها نگران هستند که راست رادیکال بدون توجه به شعارهای وحدت، آنان را به حاشیه براند و اینبار پایداری با جریانهای حامی دولت، لیستی مشترک شکل دهند؛ لذا این طیف از جریان راست به تکاپو افتاده تا با معرفی شاخصهایی مانع از حذف خود توسط جبهه پایداری و راست رادیکال شود..
عضو سابق شورای اطلاع رسانی دولت نوشت: بدون تردید خالصسازی باید در تراز و شعاع نظام جمهوری اسلامی همیشه وجود داشته باشد و حصر در باند و سلیقه نشود، اما شرط آن این است که سلایق را درست بشناسیم و با اصولی بسنجیم، تفسیر موسع یا تقلیلگرایانه از شعاع جریانات همسو با انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و اندیشه امام باید بدون افراط و تفریط باشد.
خالصسازی باید مبتنی بر تجربیات و شناخت گذشته باشد و دو خصلت سلبی را در بربگیرد؛ اول، سکولارهای ساختارشکن که سکولارخواهی، مطالبه دائمی آنان است و با ادبیات متفاوت عنوان میشود. دوم، منفعتطلبانی که جز بدنام کردن نظام جمهوری اسلامی و به حراج گذاشتن سرمایه اجتماعی آن هنری ندارند.
جریان خالص سازی کار خود را از ۱۰، ۱۵ سال پیش، آغاز کرده است. کل جمعیت این جریان از حد دو اتوبوس بیشتر نیستند. اما این دو اتوبوس جمعیت، مبادی قدرت را در دست گرفته اند. از صدا و سیما تا برخی مراکز مهم کشور در اختیار این افراد است؛ افرادی که با تکیه بر پول، قدرت و دسترسیهای خاصی که دارند، مملکت را به سمتی میبرند که یک اقلیت محدود خودی را بر یک کشور هشتاد میلیونی غالب کنند.
مشکل اساسی و بنیادی کشور در پاسخگو نبودن است. در نظام جمهوری اسلامی بدبختی بزرگ این است که پاسخگویی وجود ندارد. این عدم پاسخگویی بلایی بدتر از مسائل اقتصادی، تحریم، بیآبی و آلودگی هوا و ... است و در واقع آنچه مانند موریانه نظام جمهوری اسلامی را میجود، پاسخگو نبودن است. در دانشگاه آمدند اساتید را با یک تلفن ممنوعالتدریس کردند و کسی پاسخگوی این موضوع نیست که برای مثال چرا مثلاً صادق زیبا کلام که هم رئیس دانشکده و هم دانشجوها او را میخواهند، باید کنار گذاشته شود.
محمد مهاجری نوشت: این روزها هیچ خبری در باره انتخابات مجلس خبرگان که قرار است همزمان با انتخابات مجلس دوازدهم برگزار شود از سوی مقامات رسمی منتشر نمیشود. با این حال اتفاقاتی در سکوت خبری در دست انجام است و جریان خالصساز سرگرم تهیه لیستهای انتخاباتی خود است.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت:مشارکت بالا برای کشور لازم است چون دشمنان را دفع میکند، لذا باید در انتخابات مشارکت بالا با همه طیفها و سلیقهها و دیدگاهها شکل گیرد.
خبرگزاری مهر
.
سیاسی
. 1402/04/18
این روزها که به انتخابات مجلس نزدیک میشویم، رفتارهای جریانهای مختلف و درونی پایداری را با یکدیگر راحتتر میتوانیم تشخیص دهیم. برای درک شرایط مرز با گروههای همسو نیز رفتار جریان پایداری با قالیباف در مجلس و حدادعادل در بیرون از مجلس گویاست. راست رادیکال قائل به «نابگرایی» یا «خالصسازی» هرچه بیشتر جریان راست است. در این رابطه هم راست نو و راست میانه بهشدت تحت تأثیر جریان پایداری هستند.
محمد مهاجری گفت: جبهه پایداری همیشه انتخاب اصلح را مطرح میکند، اما این یک اصطلاح بازاری است. در واقع یک بازی سیاسی است که براساس آن عبارتی درست میکنند تا برخی از طرفداران به شدت متعصب خود را راضی و قانع کنند، اما این جز یک کلک سیاسی به طرفداران جبهه پایداری نیست. جبهه پایداری یک تشکیلات کاملاً کاسبکارانه است و در رأس آن آقای محصولی بهعنوان یک تاجر خبره، راههای تجارت اقتصادی با استفاده از قدرت سیاسی را خوب بلد است.
جبهه پایداری نشان داده است که میتواند همواره در دقیقه ۹۰، اصلح خود را تغییر بدهد. علاوه بر اینکه در زمان کاندیداتوری رییسی بر اساس تصمیم جمعی اتخاذ شده در پشت پرده اصولگرایان چارهای جز حمایت از ابراهیم رییسی نبود. در شرایط فعلی دولت میتواند با حفظ ترکیب فعلی پایداریها در مجلس و احتمالا ارتقای تعداد آنها یک حلقه وحدت جدید بین خود و آنها در مجلس دوازدهم ایجاد کند. اما آیا این حمایت ادامهدار خواهد بود؟
جبهه پایداری نشان داده است که میتواند همواره در دقیقه ۹۰، اصلح خود را تغییر بدهد. علاوه بر اینکه در زمان کاندیداتوری رییسی بر اساس تصمیم جمعی اتخاذ شده در پشت پرده اصولگرایان چارهای جز حمایت از ابراهیم رییسی نبود. در شرایط فعلی دولت میتواند با حفظ ترکیب فعلی پایداریها در مجلس و احتمالا ارتقای تعداد آنها یک حلقه وحدت جدید بین خود و آنها در مجلس دوازدهم ایجاد کند. اما آیا این حمایت ادامهدار خواهد بود؟
باهنر با انتقاد از افرادی که با ادعای خالصسازی به دنبال پیروزی خود در انتخابات هستند، گفت: بعضیها میگویند همان ده درصد و پانزده درصد مشارکت باشد، کافی است که این برخلاف معنویات رهبر انقلاب است.
کاش هر ۱۲ عضو محترم شورای_نگهبان به همراه کل کارشناسان رد صلاحیت این شورا تشریف ببرند ترکیه و راز شور انتخاباتی با حضور ۹۰ درصد مردم را کشف کنند.
مهاجری گفت: نتیجه رفتار جریانی که دنبال خالصسازی است، به انهدام رکن اصلی جمهوری اسلامی یعنی اتکا به رای واقعی مردم منجر میشود و از مردمسالاری، یک کاریکاتور مضحک به نمایش میگذارد.
علی لاریجانی که امروز بر «جریان خالصسازی» میتازد و به آنان کنایه میزند؛ بیست سال قبل، یکی از چهرههای محوری و موثر همین جریان بود.
آیتالله خامنهای تاکید کردند: خلوص که شما مطرح میکنید - که ما بایست از فرصت استفاده کنیم و حالا که غربال شد، یک عدهای را که ناخالصی دارند، از دائره خارج کنیم - چیزی نیست که با دعوا و کشمکش و گریبان این و آن را گرفتن و با حرکت تند و فشارآلود به وجود بیاید؛ خلوص در یک مجموعه که اینجوری حاصل نمیشود؛ ما به این، مأمور هم نیستیم.
تعبیر "خالصسازی" مهم است خاصه این که نزدیکترین چهره رسانهای به او که در دوران دبیری شورای عالی امنیت ملی معاونت رسانهای لاریجانی را بر عهده داشت این خالصسازی را توضیح داده است.
علی لاریجانی نوشت: رفع نگرانی از جریان خالصسازی؛ خبری دربارهی انتخابات مجلس وجود ندارد. بدین وسیله از جریان خالص سازی رفع نگرانی میشود و بعید است به این روشهای برادران بتوان رقابت تصنعی ایجاد کرد. ملک را چارهای دیگر نیاز است.
دفتر دکتر علی لاریجانی، در پی انتشار خبری خبرگزاری تسنیم بیانیه داد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به آیلوک میباشد. سایت مپ